Стига се и до заплахи и опит за физическа саморазправа,

...
 Стига се и до заплахи и опит за физическа саморазправа,
Коментари Харесай

Тормоз за семейство от Пловдивско! Рекетьори ги оставиха без покрив, за да платят 9000 лева

 Стига се и до закани и опит за физическа разпра, откакто Юлия и брачният партньор й отказали да платят

Семейство от пловдивското село Поповица се оплака, че занаятчия на улуци е трансформирал в призрачен сън живота им. Пред Нова телевизия пострадалата Юлия Райчевска-Толова описа по какъв начин в началото занаятчия им изискал единствено 50 лв. за почистване на улуците, само че почнал да смъква керемидите от покрива, а по-късно и гредите, тъй като се нуждаели от ремонт. Появили се и други „ майстори “ и най-после почнали да рекетират Юлия и брачният партньор й да платят 9000 лв.. 

Семейството е станало жертва на добре позната скица с ремонт на покриви и рекетиране за доста пари, прецизира водещият на „ Пълен парадокс “ Румен Бахов. Стига се и до закани и опит за физическа разпра.

Потърпевшата описа, че майсторът самичък се появил пред къщата им. Казал им, че вижда доста неща за ремонт. Тя му отказала. „ Веднага разбрах, че ще бъдем вкарани в страховит филм ”, споделя дамата. „ Мъжът ми сподели да го пуснем въпреки всичко, да му дадем късмет ”, прибавя тя.

Майсторът предложил да почисти улуците за 50 лв.. Семейството го пуснало. Когато почнал да чисти, намерил и други недостатъци. Семейството поискало единствено да си довърши улуците. Майсторът се качил на покрива и почнал да смъква керемидите. Тогава разкрил и изгнили греди.

Предложил да направи главен ремонт. А сумата почнала да пораства.

На другия ден идва втори занаятчия. Започнали да идват дамите им, фамилиите им.

В следствие се появява още един занаятчия. Той декларира, че е началник и сумата, за която са се договорили, не е тази. „ Цялата сума, която бяхме изчислявали за труд и материали, беше 6 000 лева, само че той сподели – 9 000. Скочил е върху мъжа ми и го е заплашил незабавно да дава парите ”, описа Юлия Толова.

Полицията в Садово е уверила фамилията, че ще спомага.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР